Ηλιοθερμία – ηλιακό  καλοριφέρ,

το μέλλον στην ενέργεια!

Η Nuovo Camino δίνει μεγάλη σημασία στην έρευνα για εξοικονόμηση ενέργειας και είναι στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσει μία τεχνική καινοτομία πάνω στο σύστημα της ηλιοθερμίας (ηλιακό καλοριφέρ).

 

Αφαιρεί το υποχρεωτικό στάδιο της μετατροπής (εναλλάκτης-boiler) μεταφέροντας κάθε θερμίδα χωρίς απώλειες απευθείας στα σώματα καλοριφέρ, στη θέρμανση δαπέδου, στα boiler για νερά χρήσης και γενικά σε κάθε ωφέλιμο χώρο.

 

Κι εδώ έρχεται να ολοκληρώσει και να αναβαθμίσει την ποιότητα της ηλιοθερμίας η πατέντα της Nuovo Camino που δίνει λύση στο πρόβλημα της υπερθέρμανσης: Μεταλλικό στόρι προστασίας - rolling shield - που κατεβαίνει αυτόματα σε υψηλή θερμοκρασία και προλαμβάνει την υπερθέρμανση και τα επακόλουθά της. Το στόρι προστασίας κρατά σε ελεγχόμενη θερμοκρασία το νερό της εγκατάστασης και θα ξαναανέβει αυτόματα μόλις χαμηλώσει.

Επιλέξτε για μεγένθυση:

 • • ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

  Ηλιοθερμία – ηλιακό  καλοριφέρ, το μέλλον στην ενέργεια.

   

  Η  εξάρτηση  από τις διάφορες μορφές  ενέργειας που χρησιμοποιούνται  για θέρμανση  όπως είναι  το πετρέλαιο, το αέριο, οι αντλίες θερμότητας, τα καυσόξυλα  και το pellet που γνωρίσαμε τα τελευταία χρόνια, προβληματίζει σοβαρά  σήμερα  τον κάθε άνθρωπο. Όμως μαζί με την οικονομική επιβάρυνση -που είναι και το  πρωτεύον θέμα στις μέρες μας λόγω της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης- είναι και αυτό της προστασίας του περιβάλλοντος που επηρεάζει άμεσα την υγεία των ανθρώπων, λόγω της επιβάρυνσης  που συντελείται  εξαιτίας της  χρήσης τους.

   

  Η  Nuovo Camino δίνοντας  μεγάλη σημασία στην έρευνα  πάνω στην εξοικονόμηση ενέργειας, με καινοτόμες  ιδέες  παράγει χρήσιμα προϊόντα και  είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει μία τεχνική καινοτομία πάνω στο σύστημα της  ηλιοθερμίας  (ηλιακό καλοριφέρ) καθιστώντας την ως πιο οικονομική σε κόστος  εγκατάστασης  και καλύτερης απόδοσης.

   

  Η ηλιοθερμία είναι η μέθοδος με την οποία αξιοποιείται η ηλιακή ενέργεια

   

  Υπακούοντας  στο βασικό  νόμο της θερμοδυναμικής, σε κάθε θερμική  ενέργεια   κατά τη διάρκεια της μετατροπής της υπάρχει πάντα απώλεια ενέργειας, φυσικά  με τη μορφή θερμότητας (στη συμβατική ηλιοθερμία χρησιμοποιούνται εναλλάκτες –μπόιλερ). Δηλαδή κάθε φορά που η ενέργεια μετατρέπεται από τη μια μορφή στην άλλη, ένα μέρος αυτής  χάνεται με τη μορφή υποβαθμισμένης (εξασθενημένης) θερμικής ενέργειας.

   

  Η καινοτόμος τεχνοτροπία  της  Nuovo  Camino  για την Ηλιοθερμία είναι ότι  αφαιρεί το υποχρεωτικό στάδιο της μετατροπής (εναλλάκτης - μπόιλερ)  μεταφέροντας κάθε θερμίδα που μας δίνει δωρεάν ο ηλιακός συλλέκτης  χωρίς απώλειες απ ευθείας στα σώματα καλοριφέρ, στη θέρμανση δαπέδου, σε μπόιλερ για νερά χρήσης  και γενικά σε κάθε ωφέλιμο χώρο.

  Έτσι προκύπτει λιγότερος αριθμός συλλεκτών για μια εγκατάσταση Ηλιοθερμίας  που την κάνει  πιο οικονομική τουλάχιστον 50 %  και προσιτή  για πολύ περισσότερους ανθρώπους και επαγγελματίες, καθιστώντας  την έτσι ως την πρώτη  πηγή εξοικονόμησης ενέργειας προστατεύοντας και  το περιβάλλον  που  είναι αναμφίβολα ο πρωταρχικός στόχος της εποχής μας.

   

   

  Πολύ γρήγορη απόσβεση της επένδυσης

   

  Η χρησιμότητα του ηλιακού καλοριφέρ εκτιμάται  καθ’ όλη την διάρκεια του χειμώνα συμβάλλοντας αφ’ ενός στην αποφυγή χαμηλών θερμοκρασιών όταν λείπουμε από τον χώρο μας και αφ’ ετέρου προσφέρει μεγάλη βοήθεια (και εδώ γίνεται η οικονομία) μειώνοντας το χρόνο λειτουργίας της άλλης πηγής ενέργειας  (λέβητα πετρελαίου κλπ)

   

  χωρίς  ρύπανση  με υψηλές αποδόσεις  και χωρίς προβλήματα

   

   

  Η NUOVO CAMINO ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΤΗΣ  ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ  ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΘΕΡΜΙΑΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ,

  ΠΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ!

   

   

  Το νέο προϊόν αυτό   ονομάζεται  rolling shield, κυλιόμενη ασπίδα. Είναι  ένα  μεταλλικό στόρι με φύλλο αλουμινίου, σε πολλά χρώματα, μονωμένο με πολυουρεθάνη, που κυλιόμενο σκεπάζει και προστατεύει το συλλέκτη στους βαθμούς θερμοκρασίας  νερού που  επιλέγουμε με ρυθμιζόμενο εμβαπτιζόμενο θερμοστάτη (π.χ .στους 85 ˚C ή 90˚C) αποτρέποντας έτσι την υπερθέρμανση και τα προβλήματα της  ηλιοθερμίας που είναι σοβαρά.

  Είναι γνωστό ότι η υπερθέρμανση δυσχεραίνει και πολλές φορές μπλοκάρει την λειτουργία της ηλιοθερμίας και για την επαναλειτουργία της  χρειάζεται τεχνική επέμβαση.  Αυτό  αποτελεί πρόβλημα που ίσως είναι και ένας αποτρεπτικός λόγος εμπορευσιμότητας.

   

  Με το στόρι προστασίας rolling shield η ηλιοθερμία δεν κινδυνεύει  από  την υπερθέρμανση  καθώς κρατά σε ελεγχόμενη θερμοκρασία το νερό της εγκατάστασης.

   

  Το προστατευτικό στόρι επιπλέον, παρατείνει τη διάρκεια ζωής των συλλεκτών

   

  Σε νέες κατοικίες, συνδυάζοντας το κορυφαίο κατ’ εμάς σύστημα θερμικής ενέργειας που είναι η Ηλιοθερμία, με την Ενδοδαπέδια θέρμανση (που δίνει την ιδανικότερη θερμοκρασία στο χώρο), δημιουργούμε το πιο ολοκληρωμένο σύστημα υψηλών προδιαγραφών, που εξασφαλίζει την απόλυτη εξοικονόμηση ενέργειας σε σύγκριση με τα κλασικά συστήματα θέρμανσης.

   

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

ΚΙΝΗΤΟ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

FACEBOOK

YOUTUBE

2310 322766

6984 614670

6984 614672

Βρείτε μας

στο Facebook

ΠΑΡΑΦΕΝΤΙΔΟΥ 13 ΠΥΛΑΙΑ

(Πρώην Οδός Σχολείων)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

info@nuovocamino.gr

Παρακολουθήστε μας

στο Youtube

Copyright © 2012 - 2015 Nuovo Camino | All Rights Reserved | Designed by Str. Akridelis